Pigmentvlekken verwijderen

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid. Deze verkleuringen kunnen overal op het lichaam voorkomen. Pigmentvlekken ontstaan als onze pigmentcellen overmatig pigment aanmaken. Zo is bijvoorbeeld UV-straling door de zon of zonnebank een factor die dit proces stimuleert. Er zijn echter ook andere oorzaken waardoor het proces van pigmentaanmaak uit balans wordt gebracht.

Wat is pigment?

Pigment (melanine) is een natuurlijke stof in onze cellen die de kleur van de huid bepaalt. Pigment wordt in de huid gevormd door onze pigmentvormende cellen (melanocyten). Onder invloed van UV-straling maken deze pigmentcellen pigment aan. Dit is een biologische reactie om onze huid te beschermen tegen teveel UV-straling. Wordt lokaal overmatig pigment aangemaakt dan ontstaan pigmentvlekken.

Oorzaak pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan wanneer de pigmentaanmaak in de huid verstoord raakt. Overmatige blootstelling aan UV-straling door zon of zonnebank is de meest voorkomende oorzaak. Daarom komen pigmentvlekken vooral voor op plekken die veel zon zien zoals het gezicht, de hals en handen. Andere oorzaken voor het ontstaan van pigmentvlekken zijn:

  • huidveroudering
  • hormonale schommelingen en invloeden
  • huidirritatie of huidontstekingen
  • aandoeningen zoals Vitilligo (depigmentatie)

Pigmentvlekken behandelen en verwijderen

Pigmentvlekken kunnen overal op de huid ontstaan. Meestal is dat niet storend. Wanneer het vlekken in het gezicht of decolleté betreft kunnen deze het aangezicht echter ontsieren. Vandaag de dag zijn de meeste pigmentvlekken gelukkig goed te behandelen en kunnen ze snel en effectief worden verwijderd.

Behandeling door professioneel en kundige huidtherapeut

Het behandelen en verwijderen van pigmentvlekken is een serieuze zaak. Daarom wordt u altijd door een professioneel en kundige huidtherapeut behandeld volgens onderstaand stappenplan:

  1. Intake bij eerste afspraak
  2. Analyse van de pigmentvlek
  3. Doorspreken behandelplan
  4. Behandeling

Pigmentvlekken verwijderen en behandelen

Maak direct een afspraak

Prijzen

Behandeling Tijd Prijs
Eerste behandeling Tele’way incl. intake en producten 60 minuten € 75
Vervolgbehandelingen Tele’way 45 minuten € 50