Pigmentvlekken verwijderen

Home » Huidproblemen » Pigmentvlekken verwijderen

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken – ook wel eens ouderdomsvlekken genoemd – zijn verkleuringen van de huid. Deze verkleuringen kunnen overal op het lichaam voorkomen. Pigmentvlekken ontstaan als onze pigmentcellen overmatig pigment aanmaken. Zo is bijvoorbeeld UV-straling door de zon of zonnebank een factor die dit proces stimuleert. Er zijn echter ook andere oorzaken waardoor het proces van pigmentaanmaak uit balans wordt gebracht.

Wat is pigment?

Pigment (melanine) is een natuurlijke stof in onze cellen die de kleur van de huid bepaalt. Pigment wordt in de huid gevormd door onze pigmentvormende cellen (melanocyten). Onder invloed van UV-straling maken deze pigmentcellen pigment aan. Dit is een biologische reactie om onze huid te beschermen tegen teveel UV-straling. Wordt lokaal overmatig pigment aangemaakt dan ontstaan pigmentvlekken.

Oorzaak pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan wanneer de pigmentaanmaak in de huid verstoord raakt. Overmatige blootstelling aan UV-straling door zon of zonnebank is de meest voorkomende oorzaak. Daarom komen pigmentvlekken vooral voor op plekken die veel zon zien zoals het gezicht, de hals en handen. Andere oorzaken voor het ontstaan van pigmentvlekken zijn:

  • huidveroudering
  • hormonale schommelingen en invloeden; hormonen in de anticonceptiepil of tijdens zwangerschap
  • huidirritatie of huidontstekingen
  • aandoeningen zoals Vitilligo (depigmentatie)

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken?

Pigmentvlekken worden ook wel eens ouderdomsvlekken genoemd. Dat komt omdat huidveroudering een veelvoorkomende oorzaak is voor het ontstaan van pigmentvlekken. Er is daarom ook geen verschil tussen pigmentvlekken en ouderdomvlekken.

Pigmentvlekken behandelen en verwijderen

Pigmentvlekken kunnen overal op de huid ontstaan. Meestal is dat niet storend. Wanneer het vlekken in het gezicht of decolleté betreft kunnen deze het aangezicht echter ontsieren. Vandaag de dag zijn de meeste pigmentvlekken gelukkig goed te behandelen en kunnen ze snel en effectief worden verwijderd.

Voor en na foto's

Zo werkt het

Het behandelen en verwijderen van huidoneffenheden is een serieuze zaak. Lees daarom hier meer over de aanpak en wat u kunt verwachten.

Contact met BeautyDerm

Heb je nog vragen over het behandelen van pigmentvlekken?
BeautyDerm is altijd makkelijk bereikbaar via email, telefoon, SMS of Whatsapp.

Email
Email

Neem contact op per email. Ik reageer zo snel mogelijk op je bericht.

Telefoon
Telefoon

Je kunt me makkelijk telefonisch bereiken op 06-53895764.

SMS / Whatsapp
SMS / Whatsapp

Een SMS of Whatsapp berichtje sturen naar 06-53895764 kan natuurlijk ook.

Scroll naar boven